A B O U T | CIKNORIQA

My Photo
Klang, Selangor, Malaysia
KEEP CALM & MAKE ART, BE ART, LOVE ART, KEEP ART because WE ARE ART!and awesome.

Tuesday, February 25, 2014

Untuk Kau.

Nak gelak, tak kelakar.
Tapi aku sengih.
Nak sedih, tak ada rasa langsung.
Nak marah, tak jugak.
Cemburu? Tak.
Aku tak suka cari pasal.
Aku cuma kesian.
Hanya mampu geleng kepala.

Bercakap dalam hati..
Apalah kau ni..
Macam-macam kau kata.
Macam-macam kau buat.
Semua indah la konon.
Semua benda kau betul.
Semua kau A la.
Sebab tu kau macam tu.

Macam apa?
Macam bagus.
Nampak sangat.

Aku tak hadap kisah hidup kau.
Sebab aku ada hidup aku.
Jalan cerita kau, jalan cerita aku lain.

Aku tak se HOT kau.
Aku tak se COPYCAT kau.
Aku tak se ACAH kau.
Aku tak se BETUL kau.
Aku tak se MULIA kau.
Aku tak se HAPPENING kau.
Aku tak se HEBAT kau.
Aku tak se KEYBOARD WARRIOR macam kau.

Ada yang bercerita, ada yang beritahu.
Aku tak perlu STALK atau REQUEST FOLLOW atau UNFOLLOW balik.
Okay, ini kelakar.
Media Sosial aku untuk semua.
Public, dah tak private. Chill.

Suka sangat la mengata pung pang pung pang.
Orang itu ewww..
Orang itu salah.
Orang itu yerkk.
Yelah, kau kan jaguh semua.

Tak payah plastik.
Jadi je diri sendiri.
Dengan A, jadi B.
Dengan B, jadi C.
Dengan D terus jadi X.
Sebab tu selalu insecure.
Pernah buat kan?
Takut terkena.

No worries.

Asalkan kau sedar.
Tak payah beriya cari salah orang.
Kau pun orang, banyak salah.
Jangan hilang cermin.

Kau masih rasa kau betul?
Apa yang kau baca ni salah?
Terpulang.

Aku tak pernah benci kau.
Aku tak pernah doakan yang buruk untuk kau.
Sekali kau usik aku, aku tak buat apa-apa.
Aku boleh senyum sebab Allah ada.

Tuhan kita sama.

Hidup pun atas bumi sama.
Karma ada mana-mana.
Dulu aku rasa.
Mungkin sekarang kau pula.
Atau nanti.
Adil.

Yang kau tahu, orang dengki kat kau..
Yang kau tahu, orang tak suka kau..
Yang kau tahu, orang sibuk hal kau.
Jangan dihantui bayangan sendiri.
Banyak benda kau rasa kau betul, sampai salah kau tak nampak.

*Tahniah sebab habis baca. Aku tahu, kau akan baca semua. Ubah la. Kau tak letih ke asyik fikir diri tu betul? Kesian. Aku tak de rasa lain kecuali kesian. 





Wednesday, December 4, 2013

Nyawa dunia akhirat

J'aime ma famille :)

Ayah, Ibu, Adik

Tiada galang ganti
Sampai mati
Sampai syurga nanti

Nyawa duniawi ukhrawi
Terima kasih Ya Rabbi
Atas pemberiaan ini


Sayang sampai syurga;
CikNoriqa





Tuesday, November 5, 2013

Airmata kaca

Pedih.
Sakit, terluka.
Airmata ini murah.
Jatuh seperti tiada harga.
Berlinangan seperti tiada nilai.

Mulut tak mampu dibuka.
Takut-takut lebih dalam kesan parutnya.
Lebih parah dari semua.

Letih.
Cuba untuk menjaga segala.
Hati yang tak nak disakiti.
Janji yang tak mahu dimungkiri.

Tapi,
Semua dusta.
Itu juga permainan dunia.
Mana ada yang sempurna.
Airmata juga yang digila.
Mutiara menjadi kaca.
Jangan dibiar.
Kelak robek semua.




*penat menjaga. Tuhan Maha Adil. Akan ditimbang semua. :'/

CikNoriqa

Saturday, October 26, 2013

GG's girls. #GenreGarage

Gadis-gadis GenreGarage. RR + KK (:


Alhamdulillah. 

Pagi-pagi berteman sinar mentari mencari rezeki. Mudah-mudahan apa yang dirancang, yang diharapkan menjadi kenyataan. Segala impian diiringi dengan usaha dan doa, Insyaallah diterangkan jalannya. Banyak lagi yang perlu dibelajar. Masih bertatih dalam usaha mencari rezeki yang halal. Semoga Allah kurniakan idea dan kudrat untuk meneruskan segalanya. Tuah ayam nampak dikaki. Rezeki manusia usaha dan bantuan Illahi. 


Terima Kasih.

#GG kerana beri kepercayaan dari dulu hingga kini. Masih mentah masih merangkak. Sila beri tunjuk ajar. Selalu tegur apa yang patut. Selalu tolak-ansur. Tak pernah berkira langsung kalau ada apa-apa. 

#RR kerana selalu jadi princess kehulu kehilir. Jadi Mak Tiri yang tegur serba serbi. Sekarang sudi terima offer untuk kerja sama-sama. Jangan malas-malas okay. Maaflah, kerja bukan macam kat office2. Meeting tak kira masa. Kadang rehat kadang tak. Kadang sibuk kadang masa tu macam tak tahu nak buat apa. Harap tak serik dengan hari pertama dan seterusnya. 


GenreGarage

Mudah-mudahan nama ini akan dilihat, dipandang dan dikenali satu hari nanti. Semua dalam satu bumbung. Sokong industri. Sokong seni. Sokong anak bangsa. Sokong jiwa seni anak bangsa industri tanah air. 




Art. Film. Music. Theatre. Fashion. #GenreGarage



GG tuan tanah GenreGarage



LIKE us on FB FanPage . CLIK HERE . 




GG's girls; CikNoriqa



Tuesday, October 22, 2013

Sejiwa, Faham Bahasa



Sunyi tak bererti sendiri.
Hebah tak bererti meriah.
Kawan suka sekeliling ada.
Kawan duka boleh dikira.
Diam bukan makna kalah.
Baik senyap dari buat orang sentap.
Bising bukan tunjuk taring.
Bersuara untuk terangkan yang nyata.

Kita girang.
Kita gembira.
Kita bahagia.
Kita kongsi sama.

Cerita lain.
Cerita sebalik.
Simpan untuk yang sejiwa.
Sebab mereka yang rasa.
Faham bahasa.



*cara mudah,hasil studio..sila KLIK SINI



Salam malam; CikNoriqa